Tisdagstrion – Lockande böcker från tre författare jag ännu inte läst

Den här veckan har tisdagstrion temat ”Lockande böcker från tre författare jag ännu inte läst.”.
Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
Jag väljer tre böcker av författare som jag redan äger och som jag väldigt gärna vill läsa.
 1. The Girl With the Louding Voice – Abi Daré  Fjortonåriga Adunni drömmer bara om en sak. Att få utbilda sig. Hennes mamma har alltid sagt att det är det enda sättet att få en röst en möjlighet att göra sig hörd och bestämma sin egen framtid.Men istället för utbildning får hon en make, såld av sin pappa som fru nummer tre till en äldre man som vill att hon ska föda honom en son och arvinge.
 2. Hunger – Alma Katsu  Efter det ödesdigra beslutet att ta en obeprövad väg västerut, så befinner sig Donnerkaravanen på randen till katastrof. En serie missöden förföljer karavanen och minskade matransoner, bittra bråk och en liten pojkes mystiska försvinnande – och död – har drivit de resande till vansinnets gräns. De kan inte undkomma känslan av att någon, eller någonting, förföljer dem.
 3. The Fifth Season (The Broken Earth #1) – N.K Jemisin Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går hela tiden. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska och geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner.

7 thoughts on “Tisdagstrion – Lockande böcker från tre författare jag ännu inte läst

 1. Hunger är bra!

 2. Mösstanten skriver:

  Helt okända böcker för mig. Kanske inget för mig, men för den som det passar är de nog spännande allihop.

 3. Monika skriver:

  Tror inte att jag känner till någon av de här böckerna, egentligen.

 4. Boklysten skriver:

  Känner inte till någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  helt okända böcker för mig. stackars flicka! tredje hustru åt gammal man

 6. Ugglanoboken skriver:

  Hunger blir jag nyfiken på!

 7. Åsa skriver:

  Tre helt okända böcker för mig. Hunger lät spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *