Vi for upp med mor

 

Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation.

Jag tycker verkligen om att läsa om Jana Kippo. Hur hon kämpar för att skydda Bror. Bror som är så fruktansvärt godtrogen. När de kommer upp till Kukkojärvi blir Bror indragen i samma sekt som deras mor var med i men flydde ifrån.
Pastor Silas är verkligen en otäck jäkel. Hatar honom så mycket. Var riktigt arg när jag läste boken.

Jag började lyssna på sista delen, Sen for jag hem, direkt när den här var slut. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Karin Smirnoff.

Böckerna i serien heter:

  • Jag for ner till bror
  • Vi for upp med mor
  • Sen for jag hem

2 thoughts on “Vi for upp med mor

  1. […] Vi for upp med mor (Jana Kippo #2) – Karin Smirnoff (2019) 14-22/11 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *