Tematrio_ Väderfenomen i titeln

Den här veckan har tisdagstrion temat ”Väderfenomen i titel”.
Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
Empire of StormsFangirlNorrsken
 1. Empire of Storms – Sarah J Maas Den femte delen i Throne of Glass-serien om lönnmördaren Celaena Sardothien som visar sig vara någon helt annan. Spännande YA fantasy som finns översatt till svenska.
 2. Rainbow Rowell är en författare som skrivit både ungdomsböcker och vuxenböcker. Bäst tyckte jag om Fangirl och Eleanore & Park. Hon har också skrivit Carry On, Wayward Son, Pumpkinheads, Landline och Attachments.
 3. Norrsken – Frida Skybäck Första delen i serien Systrarna Stiernfors. Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt.

10 thoughts on “Tematrio_ Väderfenomen i titeln

 1. Fialia skriver:

  Sarah J. Maas verkar ha en förkärlek till väderfenomen i sina titlar. Jag hade med en annan av hennes böcker.

 2. Monika skriver:

  Norrsken är den enda jag har läst i din trio. Borde nog ta tag i den sista delen i den serien.

 3. Robert W skriver:

  Skybäcks bok blir jag nyfiken på. Tack för tips!

 4. passande titlar, inte läst dessa.

 5. Har läst andra böcker av Skybäck som jag gillat 🙂

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Maas känner jag igen men har inget läst av henne. Rainbow Rowell var kul. Norrsken jättebra också. tror att jag har den i min hylla men jag har inte läst den

 7. Mösstanten skriver:

  En författare som heter Rainbow. Kan man hitta någon mer passande till temat?

 8. Boklysten skriver:

  Norrsken är den enda jag läst av böckerna i din trio. Tack för tips om de andra!

 9. Ugglanoboken skriver:

  Kul att du hade med en regnbåge 🙂

 10. Åsa skriver:

  Norrsken tyckte jag om, har inte läst sista delen i trilogin, det måste jag nog göra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *