Smakebit på søndag: Jul i krinolin

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit en lugn helg. Jag har mest kollat på Booktube och läst ut Escape From Aurora (Frostheart #2) av Jamie Littler.
Igår beställde vi hem mat från LlÁmicee och kollade på Klappjakten med Arnold Schwartzenegger. Skrattade som en tok.

Idag vaknade jag tyvärr av att allt snurrade, men det gick över på några minuter. Jag har haft virus på balansnerven för säkert 20 år sedan men det här var mildare. Känner mig fortfarande lite konstig men har inga balansproblem och inget snurrar. Kanske kristallsjukan light?

Denna veckas smakbit kommer från Jul i krinolin av Amanda Hellberg. Från sidan 7:

På novembers tredje fredagskväll kom snön. Den la sig snabbt över takåsarna och färgade droskornas svarta suffletter vita. Snart var Ulltuna inbäddat i ett bolster lika mjukt som stadens namn. Vintern 1870 skulle komma att bli bitande hård och snön skulle ligga kvar ända in i april året därpå, men om det visste Lovisa Lind ingenting när hon stannade upp på kullerstensgatan i eftermiddagens blå skymmningsljus, ställde ner kannorna med grädde intill sig på gatan och vände ansiktet mot skyn som för att hälsa de första flongorna som kom singlande ner mot hennes panna.

10 thoughts on “Smakebit på søndag: Jul i krinolin

 1. Monika skriver:

  Är så nyfiken på den här boken. Har gillat allt annat jag läst av Amanda Hellberg, men den här verkar inte vara riktigt i min genre, men det struntar jag i 😁

 2. Tyckte väldigt mycket om den här boken.

 3. Bokdamen skriver:

  Kristallsjukan är inte rolig att ha, om det är den du har. Sett den här på jobbet, boken alltså 😉 blev snyggt med granen….tack för smakbiten!

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Den här boken är jag sugen på!
  Jag hade väldigt kraftig yrsel en dag för några veckor sedan. Några veckor sedan hade maken samma sak. Mycket värre än kristallsjuka som jag hade för många år sedan, men ingen aning om vad so orsakade det. Man glömmer hur jobbigt det är.

 5. Anna Johansson skriver:

  Ska bli spännande att läsa vad du tycker om den!

 6. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Den har jag nyligen läst. Yrselsjukdomar från innerörat är hemska, tyvärr vet jag alltför mycket om saken (både kristallsjuka och meniérè). Tagit nästan all min hörsel, som innan sjukdomen var helt normal. Fullständigt vidrigt med karusellyrsel.

 7. Paula skriver:

  En julroman minsann. Jag är anti-jul-tant så jag hoppar över den, dock lät smakbiten mycket välskriven. Tack

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst om den här bloggen på lite olika ställen. läser inte så många julböcker. tack för smakebiten!

 9. Robert W skriver:

  Det var en trevlig smakbit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.