Tematrio: Vintervitt

Den här veckan har tisdagstrion temat ”Vintervitt”.
Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
Jag valde tre med som har vintervit snö på framsidan. De två första har jag läst och kan rekommendera. Den tredje (och den första) är skriven av en av mina favoritförfattare.
 1. I vargars följe – Stef Penney  Kanada 1867 – när vintern tar ett fastare grepp om den isolerade bosättningen Dove River i norra Kanada hittas en man brutalt mördad och skalperad. Spår från den döde mannens stuga leder norrut mot skogen och tundran. Mordet väcker uppståndelse i det annars så lugna och lite sömniga nybyggarsamhället. Gamla konflikter får nytt liv och väl dolda hemligheter kommer till ytan. Mordmisstankar riktas mot en 17-årig pojke som försvunnit i samband med dådet, och två män ger sig ut i det frusna landskapet för att söka efter honom. Men pojkens mamma är övertygad om sonens oskuld och när hon får en chans att följa efter, trotsar hon sin rädsla för de öppna vidderna och beger sig ut på sin livs svåraste vandring för att rentvå sin son.
 2. First Frost – Sarah Addison Allen Hösten har äntligen kommit till den lilla staden Bascom, i North Carolina i sällskap med en konstig gammal man med en kantstött resväska . Mannen har berättelser att berätta som kan förändra livet för Waverly-kvinnornas för alltid. Detta är uppföljaren till Garden Spells och innehåller romantik och häxkonster.
 3. Under A Pole Star – Stef Penney  När Flora Mackie korsade Polcirkeln första gången var hon 12 år. 1889 ger sig valjägarens dotter från Dundee,  av tidningarna kallad Snödrottningen ut för att bli en vetenskapsman och upptäcksresande. Jag har inte läst boken än.

8 thoughts on “Tematrio: Vintervitt

 1. Monika skriver:

  I vargars följe har jag oläst i hyllan. De andra två har jag inte heller läst.

 2. ”I vargars följe” låter rätt lockande.

 3. tre nya titlar, tack för tips.

 4. I vargars följe låter väldigt intressant!

 5. Ugglanoboken skriver:

  I vargars följe har jag läst, och minns att jag gillade.

 6. Boklysten skriver:

  I vargars följe är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

 7. Mösstanten skriver:

  Jag tycker också att I vargars följe verkar spännande.

 8. Åsa skriver:

  Läst I vargars följe, tack för övriga tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *