Sen for jag hem

Janakippo lämnar Smalånger för att delta i en utställning i Stockholm. Där kommer hennes förflutna åter en gång i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebär det en chans till ett värdigt liv. Med kärleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar från norr.

Boken berättas i tillbakablickar och i nutid. Jag blev så förbannad och arg när jag lyssnade på boken. Varning för djurplågeri av kattunge. Jag mådde så dåligt. Det är illa nog när det är vuxna människor som blir utsatta men när det är oskyldiga djur…
Janakippo är inte så lätt att förstå sig på. Varför utsätter hon sig för så fruktansvärda situationer gång på gång? Jag antar att hon inte anser att hon förtjänar bättre och att hon är känslomässigt skadad på grund av sin hemska uppväxt. Sen händer ju all skit i hela världen just jana på alla plan.

Boken är så välskriven och absolut läsvärd, men innehåller så mycket elände. Det kan nog bli för mycket om en inte mår så bra själv.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Karin Smirnoff. Jag lyssnade på boken genom Storytel.

Böckerna i trilogin om Jana Kippo heter:

  1. Jag for ner till bror
  2. Vi for upp med mor
  3. Sen for jag hem

2 thoughts on “Sen for jag hem

  1. […] Sen for jag hem (Jana Kippo #3) – Karin Smirnoff (2020) 25/11-2/12 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *