Julen enligt Julia

Julia Grahn avskyr (sitt namn till trots) julen. Kanske skulle det vara annorlunda om hon hade någon att fira den med. Men det har hon inte och efter förra årets tomteincident längtar hon inte efter en jul hemma hos föräldrarna. Det ser helt enkelt inte bättre ut än att hon kommer att fira julen ensam med Mr Merlot och Monsieur Chardonnay som enda sällskap.

Petter Niklasson brottas med andra problem. Arbetet med doktorsavhandlingen går trögt och ex-frun har låtit meddela att hon tänker fira julen på Gotland och ta deras gemensamma dotter med sig. Till på köpet verkar han (sitt namn till trots) ha gått och blivit impotent. Den senaste nätdejten slutade i total förödmjukelse med betoning på mjuk.

När Julia får erbjudandet om att fly stan över julhelgen till ett vackert gammalt stenhus i Visby i utbyte mot att vara kattvakt nappar hon. Vad hon inte vet är att Petter har fått samma erbjudande och han åker dit för att lappa ihop sitt spruckna äktenskap.

Deras första möte blir en katastrof. Därefter går det utför. Och sedan blåser det upp till storm…

Jag lyssnade på boken under Läs It Snow20 medan jag fixade med lite olika saker och bakade julkakor. Boken var småmysig och underhållande. Lite kul att julen tillbringades på Gotland.

Jag tyckte verkligen inte om huvudpersonen Julia Grahn som är så omogen och egoistisk. Det känns som att hon är högst 22 år istället för de 33 år som hon påstås vara. Hon är inte trevlig mot någon men blir lite bättre ju längre in i boken vi kommer.

Jag gav boken tre svaga stjärnor på Goodreads. Kanske börjar jag bli lite mätt på  julböcker, som utspelar sig i Sverige, för i år.

Författaren heter Kristin Emilsson. Hon har också skrivit:

  • Äta kakan och ha den kvar
  • Den som väntar
  • Allt du önskar
  • In i mista detalj
  • Fröken Liljekonvalj

Jag har bara läst Julen enligt Julia men kommer säkert läsa fler av författaren.

2 thoughts on “Julen enligt Julia

  1. […] Julen enligt Julia – Kristin Emilsson (2020) 22/12 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *