Irène

Kommissarie Camille Verhoeven är lyckligt gift och väntar sitt första barn med sin fru Irène. Men en serie spektakulära mordfall han arbetar med börjar tära på både förhållandet och krafterna. Tidningarna följer vartenda steg han tar och pressen på att han ska lösa fallen är enorm.

Det står snart klart att förövaren mördat långt fler än Camille hittills trott och allt ser ut att ingå i en sorts hyllning till kända kriminalromaner. Jakten på mördaren utvecklar sig snabbt till en personlig duell mellan två män på varsin sida om rättvisan och snart hamnar även kommissariens privatliv mitt i farans centrum. Bara en av dem som kan gå segrande ur striden – den som har minst att förlora.

En väldigt annorlunda bok där en inte vet vad som är verklighet efter alla twistar. Boken är väldigt spännande och fruktansvärt rå. Det är tortyr och mord som beskrivs i minsta detalj.  Det är inte ofta som jag blir så här illa berörd.

Karaktärerna är också riktigt bra och jag kan se dem väldigt tydligt framför mig. Iréne är den första delen i Verhoeven-trilogin. De två andra delarna heter Alex och Camille. Jag kommer att läsa dem.

Författaren Pierre Lemaitre är manusförfattare för TV och film. Han debuterade som romanförfattare 2006 och har sedan dess skrivit ett flertal böcker. Genombrottet kom med thrillertrilogin om kommissarie Verhoeven, Irène är den första delen i serien. Lemaitre har mottagit både International Dagger Award flera gånger och Goncourtpriset 2013 för en av sina romaner.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “Irène

  1. […] Irène (Kommissarie Verhoeven #1) – Pierre Lemaitre (2018)  17-21/12 447s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *