Rick

Rick är inte en sådan som säger ifrån. Inte när hans pappa skojar med honom om snygga tjejer, och inte när hans bästa vän beter sig som en mobbare. Rick har inte funderat så mycket på vem han själv är, för alla andra verkar redan veta det.

Men nu börjar han sexan, och nya vägar öppnas. En leder till skolans regnbågsförening, där han lär känna en rad nya personer. Och en som inte är så ny. Melissa, som gick i Ricks gamla klass. Men som då kallades George. Långsamt förstår Rick att han inte längre vill fortsätta som tidigare, och att han behöver bryta med en gammal vän, och kanske få några nya..

Så bra bok som lättfattligt beskriver för barn i mellanstadieåldern om LGBTQIAP+ och det här med pronouns (she/her, he/him, they/them..). Väldigt bra beskrivet för vuxna också. Boken kan en använda i skolan. Undrar om det finns någon lärarhandledning?

Jag gav boken fem stjärnor på Goodreads. jag har tidigare läst författaren Alex Ginos bok George.

One thought on “Rick

  1. tack för tips, verkar intressant, ska tipsa elvaåringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *