Julsånger och smällkarameller

 

Julsånger, julsånger, julsånger. Överallt. Louise förstår inte hur mamma lyckats övertala henne att komma till Österlen och fira jul. Hon hatar julen – Simon förstörde den för henne. Ändå är hon nu på väg till sina föräldrars hus med några trisslotter och ett kasst humör. Är det försent att ångra sig?

När Louise kliver av tåget får hon sitt livs överraskning. Istället för pappa Ulf är det Pelle, killen som nobbade henne på skoldiscot, som väntar vid bilen. Det visar sig att deras föräldrar bor grannar – och att de ska fira jul ihop! Varför har ingen talat om det för henne? Och var kom det där plötsliga pirret i magen ifrån?

En väldigt kort och underhållande bok eller novell. Den är både rolig och tog upp allvarligare saker som att bli lämnad vid jul. Synd att det bara var en novell och inte en roman.

Jag läste den genom Storytel. Uppläsaren fungerade inte alls fö mig så jag läste den på iPaden istället.
Författaren heter Anna Alemo. Novellen fick tre stjärnor på Goodreads.

One thought on “Julsånger och smällkarameller

  1. […] Julsånger och smällkarameller – Anna Alemo (2020) 23/12  52s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *