Till jorden steg ner

Matilda och hennes syster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när systern träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. Olivia tänker istället fira jul med pojkvännens familj i Norrland och insisterar på att Matilda följer med. Väl framme i ett vintrigt Västerbotten visar det sig att julfirandets plats inte är det enda som har ändrats. I sitt nya förhållande har Olivia ändrat sig om tidigare självklarheter och Matilda känner inte alls igen sin syster. Och som om det inte vore nog att hon är fast i en stuga fylld med främlingar springer hon plötsligt på en person från sitt förflutna – någon hon hade hoppats på att aldrig behöva se igen. Kan det fortfarande bli ett mysigt julfirande, trots problemen som hopar sig?

Jag blev väldigt provocerad av den här boken. Hur fasen kan Matilda falla för Liam som var hennes plågoande på högstadiet. Kul att bli kallad Leverfläcken under hela högstadietiden. Anledningen varför är ännu dummare! Naturligtvis kallade han henne för det för han var kär i henne och inte vågade säga det. Hjälp mig! Sen är han inte speciellt mycket bättre på det här med personliga gränser i vuxen ålder heller.

Matildas syster Olivia är en väldig underlig syster också. Hon har bara en massa krav på systern som bara ska anpassa sig efter hennes nycker.
Nej det här var inget för mig. Den fick två svaga stjärnor på Goodreads.

Författare heter Hanna Christenson, Sen har jag en fråga om framsidan. Varför är tjejen utomhus i snön i bara strumporna?

One thought on “Till jorden steg ner

  1. […] Till jorden steg ner – Hanna Christensson (2019)  24/12 101s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *