Smakebit på søndag: Stormvakt

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Första riktiga jobbveckan med eleverna gick bättre än väntat.
Läsåret 2021 har inte börjat bra, men förhoppningsvis vänder det snart. Igår läste jag i alla fall ut Mexican Gothic av Silvia Moreno Garcia och tidigare i veckan Pojken från skogen av Harlan Coben.

Igår var jag ute med Theo och Thor som ville leka i snön och åka pulka . Annars har jag bara varit hemma och kollat på några avsnitt av  A Discovery of Witches och ER.

Denna veckas smakbit kommer från Stormvakt av Kristina Ohlsson

Det var den blåsigaste sommaren på flera decennier. Till och med den äldre generationens fiskare höjde på ögonbrynen. Man sa att vinden var hårdare än vanligt och att detta var ett förebud om olycka. Med stormarna skulle oreda och kaos föras till västkustens sköraste pärlor.

11 thoughts on “Smakebit på søndag: Stormvakt

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Den boken vill jag verkligen läsa. Tack för smakbiten.

 2. barnbarnen har passat på att åka skridskor, sällan vi har det så kallt i Göteborg… tack för smakbiten, nyfiken på Kristina Ohlsson.

 3. Monika skriver:

  Stormvakt har jag tänkt läsa. Köpt den har jag i alla fall redan gjort 🙂

 4. Paula skriver:

  Fint omslag till boken från västkusten. Tack för smakbit

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tror att jag läste någon av Kristina Ohlsson tidigaste böcker, men sedan har det inte blivit flera trots att jag gillade. hur en än vänder sig måste en välja. tack för smakebiten!

 6. Åsa skriver:

  Den boken verkar spännande, tack för smakbit!

 7. Marie skriver:

  Den finns i bokhyllan.😀

 8. Bokdivisionen skriver:

  Haha, då jag också är lärare så tog det ett tag innan jag insåg att du menade läsåret som i läsa bok-året och inte skolans läsår. Fast de börjar ju alltid på hösten men hjärnan kopplade inte. Jag läste den här på typ en natt och en dag i julas och tyckte mycket om den!

 9. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag känner mest till Kristina Ohlssons ungdomsböcker, men den här är antagligen också bra.

 10. Bokdamen skriver:

  Cobens bok har jag tänkt lyssna på, på engelska. Läst en bok av Kristina Ohlsson. Tack för smakbiten!

 11. Annette skriver:

  Den boken vill jag också läsa, tack för smakbiten!
  Terminen startade verkligen inte som vanligt, vad som nu är vanligt i dessa tider. Mina döttrar är 14 och 15, och den ena har distansundervisning på heltid minst en vecka till, den andra är i skolan två dagar i veckan och övriga dagar pluggar hon på distans. Tur att vi har utrymmen när alla fyra arbetar hemma/pluggar hemma, men här ute på landet där vi inte har fiber dragen ännu blir internet väldigt segt när alla använder det samtidigt. Men vi människor har verkligen en förmåga att anpassa oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *