Den falska rosen

Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.
Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av min eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.
Er vän, Sally Jones.

Den Falska Rosen handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning – maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela – till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

Sally Jones är en en mycket ovanlig apa. Hon och chiefen Koskela  äger tillsammans  skeppet Hudson Queen. Nu vill de ta reda på historien om Shetlands Jack som ägde skeppet förut. De har hittat ett halsband som hans dotter skulle fått. Men i sökandet efter dottern hamnar de mitt i maffians klor,

Lika spännande och välskriven som det tidigare två delarna i serien. Författaren och illustratörenn heter Jakob Wegelius. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Hoppas det kommer fler böcker i serien. De andra delarna heter Legenden om Sally Jones och Mördaren apa.

2 thoughts on “Den falska rosen

  1. […] Den falska rosen (Legenden om Sally Jones #3) – Jakob Wegelius (2020) 6-9/3 520s (bibliotek) ♥ […]

  2. Scylla skriver:

    Jag fattade inte att det fanns en del före ’Mördarens apa’ så ’Legenden om Sally Jones’ har jag inte läst än. Den finns inte som ljudbok, så jag måste låna den på bibblan och det är väl därför jag inte kommit till skott än. Måste göra det snart. Tyckte jättemycket om de andra två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *