Harmless Like You

Jay har nyss blivit pappa och kämpar med att knyta an till dottern. Han misstänker att det har med hans fars död i en bilolycka och att hans egen mamma övergav honom och pappan när Jay var 2 år. Nu måste han söka upp mamman eftersom han vid faderns död upptäckt att fadern och mamman fortfarande var gifta (mer än 30 år senare) och att mamman ärvt faderns hus. Mamman bor i Tyskland.
Så Jay åker dit tillsammans med sin 17-åriga nakenkatt Celest som är hans terapikatt.

Boken berättas omväxlande av Jay i nutid och hans mamma Yuki från hon är 16 år fram till hon lämnar familjen. Yukis föräldrar flyttar tillbaka till Japan men går med på att hon ska få bo kvar hos sin vän Odette och hennes mamma för att gå klar skolan. Men det beslutet går inte som det var tänkt. Yuki vill bli en konstnär och offrar mycket för att försöka nå drömmen. Så inleder hon ett förhållande med en äldre man och deras förhållande blir väldigt destruktivt.

Boken är författaren Rowan Hisayo Buchanans debutroman. Jag tyckte att boken var välskriven men det var något som fattades för mig. Störde mig otroligt på Jay och hans beteende.
Den fick tre stjärnor på Goodreads.

One thought on “Harmless Like You

  1. […] Harmless Like You – Rowan Hisayo Buchanan (2017) 24-28/3  320s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *