Midnattslinjen

I en panthandel i en liten stad i Mellanvästern ser Reacher en klassring från West Point, arméns officershögskola. Ringen är en kadettkvinnas och Reacher som själv har varit student på West Point vet vad hon har gått igenom för att få ringen. Varför skulle hon göra sig av med den? Steg för steg spårar Reacher ringen tillbaka till dess ägare, och sökandet för honom till Wyomings ödsliga vildmark. Det enda han vill är att hitta kvinnan. Om hon mår bra är hans uppdrag avklarat. Om inte så kan inget stoppa honom från att skipa rättvisa. Det bästa rådet: stå inte i hans väg.

Jag gillar karaktärerna i den här boken. Reacher är ju självklar, privatdetektiven, den försvunna kvinnan, hennes tvillingsyster och polisen från den lilla staden.
Boken tar upp den otillräckliga sjuk och psykvården som skadade soldater får när de kommer tillbaka till USA. Hur flera kommer hem med svåra smärtor och redan är drogberoende.

Boken fick tre stjärnor.  Författaren heter Lee Child och detta är del 22 i serien om Reacher. Jag växlade mellan att lyssna på och läsa boken via Storytel.

 

One thought on “Midnattslinjen

  1. […] Midnattslinjen (Jack Reacher #22) – Lee Child (2018) 7/4 388s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *