Tisdagstrion: Väderstreck i titeln

Den här veckan är temat för tisdagstrion ” Väderstreck i titeln”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Öster om EdenExit WestNorth and South

 1. Öster om Eden – John Steinbeck När Adam Trask gifter sig med den vackra, demoniska Cathy lägger han grunden till livslång olycka för sig själv och sina efterkommande. Efter att ha fött tvillingsönerna Aron och Caleb lämnar Cathy familjen. Pojkarna får växa upp utan mor men ändå får hon en avgörande betydelse för det brödrahat som uppstår mellan dem. Steinbeck är en favorit.
 2. Exit West – Mohsin Hamid Den självständiga Nadia och den återhållne Saeed träffas i ett land som är på gränsen till inbördeskrig. De inleder en kärleksaffär, och kommer varandra inpå livet snabbare än väntat på grund av de oroligheter som deras kärlek växer i. När oroligheterna till slut exploderar i bombkrevader och när det i hemmakvarteren uppstår ett nätverk av vägspärrar, börjar de höra rykten om dörrar som för bort från våld och krig om man går genom dem. Men det är farligt och har ett pris. Vill läsa!
 3. North and South – John Jakes Släktsagan om vännerna George Hazard och Orry Main som träffas på West Point  och blir bästa vänner. Men så kommer det amerkanska inbördeskriget och George är nordstatare och Orry sydstatare. Älskade boken (böckerna) och tv-serien med Patrick Swayze.

9 thoughts on “Tisdagstrion: Väderstreck i titeln

 1. passande titlar, egentligen inte läst, sett filmatisering.

 2. Boklysten skriver:

  Exit West är den enda jag inte läst. Tack för tips!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Öster om Eden har jag läst och även sett filmen. Nord och syd har jag sett som film. Moshin Hamid har jag läst annat av

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Exit West lät intressant.

 5. Robert W skriver:

  Exit West verkar intressant.

 6. Exit West och Öster om Eden vill jag läsa 🙂

 7. Monika skriver:

  Två har vi gemensamt i dag och vi är i alla fall några som har läst Nord och Syd och minns TV-serien.

 8. Ugglanoboken skriver:

  Exit West har jag också tänkt läsa!

 9. Sanna skriver:

  Ja, läs Exit West, den var jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *