Traitor’s Blade

The Greatcoats är kringresande domare som ser till att rättvisa skipas för alla..eller de var det innan de såg The Dukes spetsa deras kungs huvud påle. Nu är de före detta hjältarna hatade och anses vara förrädare. Deras greatcoates är numer i trasor.

Falcio, Kest och Brasti har blivit tvungna att arbeta som livvakter åt Lord Tremondi. Men de lyckas inte så bra med sitt jobb när han blir mördad av en mystisk kvinna som använder förgiftat pulver för att få trion att glömma henne. Dessutom blir de nu misstänkat för mordet på Tremondi. Allt blir bara värre och värre.

De beger sig till Rijou som är den mest korrupta staden i riket. De fick ett uppdrag av sin kung innan hans död och ledtrådarna har lett dem dit. Där möter de en ung flicka som överlevt när hela hennes familj mördats. Nu måste hon överleva Blood Week för att kunna hålla fast vid släktens namn. Naturligtvis kan inte Falcio lämna henne åt henne öde.

Det är en otroligt mörkoch blodig historia. Falcio är inte stabil på det menatala planet. Hela hans värld gick sönder när hans fru mördades. Det enda som höll ihop honom var kungen och att de tillsammans väckte liv i The Greatcoates. Hans vänner Kest och Brasti är underbara. Det är så mycket mörk humor och jag tycker verkligen om sättet den är skriven på. Jag tycker verkligen om den här boken.

Boken fick  fem stjärnor på Goodreads och nu måste jag läsa de tre andra delarna i serien. Författaren heter Sebastien de Castell.

One thought on “Traitor’s Blade

  1. […] Traitor’s Blade (Greatcoat’s #1) – Sebastien De Castell (2014) 21-24/4  372s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.