Var kommer du ifrån egentligen?

Var kommer du ifrån, egentligen? Den frågan får många svenskar regelbundet, på grund av hudfärg, hårfärg eller anletsdrag. I boken Var kommer du ifrån, egentligen? får vi ta del av en mängd berättelser om vardagsrasism i dagens Sverige.

Instagramkontot TNKVRT uppmärksammar rasism och förtryck i världen, genom att publicera följarnas egna berättelser, dela nyheter och sprida kunskap. Bakom kontot står bland andra Danny Lam, Kelly Tran, Denusha Sharma och Ana Matijevic som nu samlat berättelser om vardagsrasism i en bok.

En mycket läsvärd bok. Kan verkligen rekommendera den! Den fick fyra stjärnor på Goodreads.

3 thoughts on “Var kommer du ifrån egentligen?

  1. Robert W skriver:

    Jag tror dock att frågan kan komma utifrån ren nyfikenhet utan rasistiska bitoner. Okej, om personen ifråga talar utan minsta brytning så kan frågan kanske vara onödig, men om jag träffar en person med ”osvenskt” utseende som bryter när han eller hon talar svenska, så kan jag säkert fråga varifrån personen kommer eftersom den sortens nyfikenhet kan leda till ett intressant samtal om en annan kultur.

    • Cinnamon skriver:

      Den här boken är mer inriktad på personer som ofta får frågan fast de pratar perfekt svenska, är född i Sverige, är 2:a eller 3:e generationens invandrare eller adopterad.

  2. […] Var kommer du ifrån egentligen? – TNKVRT (2019) 2/5 192s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *