Tisdagstrion: Guld, silver eller annan metall i titeln

Den här veckan är temat för tisdagstrion ” Guld, silver eller annan metall i titeln”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

SilvervägenBy the Shores of Silver LakeEmpire of Silver

  1. Silvervägen – Stina Jackson Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån. Riktigt bra bok om någon av er lyckats missa den.
  2. By the Shores of Silver Lake – Laura Ingalls Wilder Den fjärde boken i Lilla huset -serien. Nu har de flyttat till det vilda Dakota territoriet. De hamnar i ett rallarläger där pappa Ingalls är förman när den nya järnvägen västerut byggs. Har läst den här hur många gånger som helst.
  3. Empire of Silver – Conn Iggulden Den fjärde delen i Conqueror-serien om Djingis khan och hans ättlingar. Är fortfarande oläst eftersom jag inte läst ut den tredje delen än.

7 thoughts on “Tisdagstrion: Guld, silver eller annan metall i titeln

  1. Har läst annat av Iggulden för länge sedan som jag tyckte om 🙂

  2. passande titlar, inte läst dessa.

  3. Monika skriver:

    Silvervägen är den enda jag har läst i din trio. Har en annan bok av Conn Iggulden i hyllan, men jag har inte läst något alls av honom. Än.

  4. Mösstanten skriver:

    Du har koncentrerat dig på silver. Snyggt! Silvervägen har jag också.

  5. Ugglanoboken skriver:

    Åh! Vid silversjöns strand – jag gillade verkligen Laura Ingalls Wilders böcker när jag var barn. Silvervägen funderade jag på att ha med i min trio, men sen blev det annat. Men en riktigt bra bok!

  6. Boklysten skriver:

    Silvervägen finns oläst i min bokhylla. Igguldens bok har jag läst och den serien är så bra!

  7. Åsa skriver:

    Silvervägen är den enda jag läst. Lilla huset-serien bara sett som tv-serie som barn, skulle väl såklart vara trevligt att även läsa kanske. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *