Olympia

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt, där vissa människor kämpar för sin överlevnad och andra vältrar sig i rikedom, kan vad som helst hända.

Detta är den sjunde delen i serien. Jag rekommenderar att en läser dem i tur och ordning för att förstå allt. Men det går säkert att hoppa in på den sjunde boken också.

Boken är väldigt snabbläst, spännande och våldsam. De andra böckerna i serien har också varit det men här tycker jag att något fattas. Jag känner igen alla karaktärer och hur de agerar men det är för mycket upprepningar. Jag tycker helt enkelt att serien var bättre när författaren Mons Kallentoft hade en medförfattare som Markus Lutteman eller Anna Karolina.

Jag är heller inte speciellt okej med incestförhållandet även om de inte visste om det när de inledde det. Men det är väl typiskt romerska gudaberättelser att det ska vara incest lite här och där.

Serien kallas tydligen inte heller för Herkulesserien längre utan Zackserien. Undrar varför? Alla tidigare delar i serien har getts ut på Bookmark Förlag och denna på Bokförlaget Forum.

Jag kommer absolut att läsa vidare i serien. Måste ju få veta vad som kommer hända med Zack, Abdula, Deniz, Hebe och Ester.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads.

De andra delarna i serien heter:

  1. Zack
  2. Leon
  3. Bambi
  4. Heroine
  5. Falco
  6. Albino

 

One thought on “Olympia

  1. […] Olympia (Zackserien #7) _ Mons Kallentoft (2021) 10-13/5 392s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *