Vaktposten

Jack Reacher kliver av bussen i en namnlös, sömnig stad utanför Nashville, Tennessee. Hans plan är att dricka en kopp kaffe och dra vidare.

Det kommer inte att ske.

Staden har stängts ner efter en cyberattack. Reacher är inte ute efter problem, men han vänder dem knappast ryggen när de dyker upp. Han bestämmer sig för att stanna kvar och ta reda på vad som har hänt.

I centrum av det hela står Rusty Rutherford, en helt vanlig IT-kille som vet mer än han tror. När männen med onda avsikter närmar sig Rusty, närmar sig Reacher de onda männen.

Reacher är helt oövervinnerlig som som vanligt. Men boken är ganska underhållande. Tack för att vi slipper se honom förföra ännu en kvinna. Här är han bara vän med några stycken.

Det är lite väl många upprepningar av Reachers s,må föreläsningar om fysik och biologi. När han ska förklara för skurkarna vad som kommer hända.
Men jag skrattar också flera gånger för att han är riktigt rolig ibland.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Det är en 25 delen i serien om Reacher och serien skrivs nu av bröderna Lee Child och Andrew Child. Det är meingen att Andrew ska ta över skrivandet.

Nästa bok i serien Better Off Dead kommer den 26 oktober. Jag kommer säkert att läsa den.

 

One thought on “Vaktposten

  1. […] Vaktposten (Reacher #25) – Lee Child & Andrew Child (2021) 22-27/5 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *