How to Catch a Queen

När Shanti Mohapi gifter sig med kungen av  Njaza, blir hennes dröm om att vara en drottning äntligen sann. Men det är inte alls som hon drömde det skulle vara. Shanti och hennes make delar en omedelbar och kraftfull attraktion, men hennes undersåtar och de andra vid hovet ser henne som en utböling, och allt hon lärt sig om hur att vara den perfekta hustrun fungerar inte alls.

En kung måste härska med en järnhand,  och det nykrönte kungen Sanyu passar perfekt i kronan, även om han inte alls vill vara kung. Han gick med på att gifta sig eftersom det förväntas, men han väntade sig inte att falla för henne. Men det som är ännu mer förvirrade är att hon verkar vara lösningen på hans lands problem, problemet är bara att ingen vill lyssna på henne. Kommer Sanyu våga göra det?

På dagarna leder de helt skilda liv men på nätterna är det hon som bestämmer. Hon lär upp honom både i politiska och sexuella angelägenheter.

Jag har läst författaren Alyssa Coles andra serie Reluctant Royals och älskade den. Tyvärr är den här inte alls lika bra. Jag tycker varken om Shanti eller Sanyu. Hon som ska vara så påläst och kunna allt är så beter sig så konstigt. Hur kan en ha som sin största dröm att bli drottning? En måste ju kunna hjälpa folk på andra sätt. Och det verkar ju inte som hon speciellt siktat in sig på att hjälpa Njaza.

Sen har vi det andra puckot Sanyu..Han går på allt hans rådgivare säger. Fast han tillbringat mycket tid utanför kungadömet. Han verkar inte vara rädd om sina vänner heller.

Ja, jag vet att detta är en romance men det finns så många andra smartare såna att läsa istället. Den här lyssnade jag på genom Storytel och det var mycket tack vare uppläsaren Karen Chilton som jag lyssnade klart på den. Den fick två stjärnor på Goodreads (egentligen 1,5) och jag kommer nog inte läsa vidare i serien. Serien heter Runaway Royals och den andra delen i serien heter How to Find a Princess.

One thought on “How to Catch a Queen

  1. […] How to Catch a Queen (Runaway Royals #1) – Alyssa Cole (2020) 6-19/7 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *