Hood Feminism

Hood Feminism

How can feminists stand in solidarity as a movement when there is a distinct possibility that some women are opressing others?

While the problems facing marginalised women have only increased in intensity, white feminists rarely cite food insecurity, education and the fight against racism, ableism and transmisogyny as feminist issues.
All to often the focus of mainstream feminism is not on basic survival for the many, but increasing privilege for the few.

En mycket tänkvärd, lärorik och intressant bok. Den är uppdelad i olika kapitel och hur de påverkar svarta kvinnors liv som vapenvåldet, hur många svarta kvinnor som är anmälda saknade eller mördade i USA (i förhållande till vita kvinnor), utbildning och bostadssituationen och mycket annat.

Den tar upp hur intersektionalitet fungerar genom att  maktordningar, baserade på kategorier som kön, ras, sexualitet, funktion och socioekonomisk status, samverkar och skapar ojämlikheter, diskriminering och förtryck.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och kommer att läsa den igen. Författaren heter Mikki Keller.

One thought on “Hood Feminism

  1. […] Hood Feminism: Notes From the Women White Feminism Forgot – Mikki Kendall (2021) 1-16/7 259s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *