Det är aldrig försent! (Athena #4)

Det är nu det händer. Athena börjar i 7b. Första dagen i skolan är Ronja så nervös att hon är alldeles blek i ansiktet. Men inte Athena. Hon känner glädje och pirr och julaftonskänsla!

Förutom det underbara med att börja i högstadiet händer två fantastiska saker till i Athenas liv: att fylla 13 år och att Yousef blir mer än en nästbästis…

Den här hösten möter Rädda-Jorden-Klubben sin största utmaning hittills: Hur får man 1,6 miljoner gamlingar i Sverige att sluta dega på ålderdomshem och istället blir klimataktivister?

RJK chockas över att deras pensionärskompisar på Russingården tvingas titta på en tjock-teve med bara tre kanaler i ett varmdammigt allrum! Inte konstigt att de verkar apatiska – de har såklart supertråkigt!

Här måste fixas wi-fi, nya kanalpaket och minst ett dataspel! Men hur gör man det när kommunen inte vill betala?

Och vad händer med Sven och Monica som varit gifta i 50 år och riskerar att tvingas isär? Kan RJK stoppa det? Vilken tur att Athena är döpt efter den grekiska krigs- och kunskapsgudinnan – för här behövs både briljanta idéer och stridslystnad!

En väldigt bra uppföljare till de tidigare delarna i serien om Athena. Jag tycker om att den fokuserar så mycket på vänskap och på familjen. Den tänkta åldersgruppen är 9-12 år.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag läseer gärna fler böcker om Athena.  Detta var den fjärde delen. De tidigare delarna heter:

  1. Grattis världen! Jag är här nu!
  2. Strålkastare, tack!
  3. Hur svårt kan det vara?!

Elin Ek är författare till böckerna.

3 thoughts on “Det är aldrig försent! (Athena #4)

  1. […] Det är aldrig försent (Athena #4) – Elin Ek (2021) 31/7 250s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *