The Mars Room

The Mars Room är namnet på strippklubben där Romy arbetade för att försörja sig, och där mannen hon dödat gjorde henne till sin.    

Nu avtjänar hon dubbla livstidsstraff på en högsäkerhetsanstalt. Det är en hård, sjuk och skitig tillvaro men ännu hårdare är att hon inte får träffa sin son, som hon förlorat vårdnaden om för att ha försökt skydda.  

Vi vet att Romy har dödat någon och en får veta mer och mer i tillbakablickar. Romy har verkligen inte haft ett lätt liv. Hon är i underläge från det hon föds. Att bli mordåtalad när en är utfattig, tillhör underklassen och inte har råd med en advokat är du i stort sett körd. Juryn fick inte ens höra bakgrunden till varför hon mördade mannen. Hur han stalkat henne och följt efter henne över landet. Men en vit f.d. soldat är väl alltid mer värd än en strippa?

Vi får också följa den f.d. polisen Doc som sitter i fängelse för mord och Gordon Hauser som jobbar som lärare på fängelset där Romy sitter. Han blir fascinerad av henne. Insprängt i allt finns delar skrivna från Unabombarens perspektiv.

Jag läste boken i en sittning men har lite svårt att bestämma mig för vad jag tyckte om den. USA:s fängelsesystem är helt sjukt. Att vissa kan få livstidsfängelse om de blir dömd tre gånger. Boken kändes lite rörig. Den byter perspektiv utan att tala om det så det tar ett tag innan jag förstår vilken karaktär jag läser om. Men jag tyckte ändå om att läsa den.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Rachel Kushner.

2 thoughts on “The Mars Room

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *