Flickan i den rosa skogen

Det är något fel på Ella. Sedan hennes pappa dog kan hon inte prata. Hon får inte ur sig ett ord. Det sitter en klump i halsen som inte vill försvinna hur många tårar hon än gråter. Ingen förstår, inte kompisarna, inte Ellas tvillingsyster Ester, och absolut inte hennes mamma. Pappa var sjuk och orkade inte leva, och när han dog tog han med sig allt. Det finns inget kvar. Inga filmkvällar med popcorn, inga promenader i skogen, inga sånger och fester.

Ella funderar mycket på om depression och att inte orka leva kan gå i arv. Tänk om hon kommer känna så? Hon är ju så lik honom på andra sätt. Kunde hon ha stoppat honom?

Boken är en lättläst bok från Nypon förlag. Det är Helena Dahlberg som är författare till boken och den är så bra! Den är kort med bara 92  lättlästa sidor men den innehåller så mycket. Så mycket kärlek, sorg och hopp! Helena Dahlgren är en mycket skicklig författare oavsett vad hon skriver.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads. Enligt Nypon förlag är den tänkta målgruppen från 13 år.

2 thoughts on “Flickan i den rosa skogen

  1. […] Flickan i den rosa skogen – Helena Dahlgren (2019) 6-7/8 92s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *