En smakebit på søndag: Nattkorpen

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Men just nu har Marie sommaruppehåll. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit en ganska lugn helg. Jag har läst The Law of Innocence av Michael Connelly med Lussekatten på mysfilten . Den tillhör Bosch universe men är en del av serien om Bosch halvbrorsa försvarsadvokaten Mickey Haller. Jag har varit i något av en lässvacka. Nattavaara blev en dnf (did not finish) efter halva boken var läst. Jag kunde inte komma in i den. Det höll på att gå lika för En familjetragedi av Mattias Edvardsson men den lyckades jag läsa ut till slut. Jag hade problem med att skilja på två av de kvinnliga karaktärerna.
Så det var tur att jag köpte The Law of Innnocence och flög igenom den. Läslust räddad!

Igår var jag ut en sväng och lekte med Theo och Thor i lekparken efter att jag och sambon röjt lite i förrådet.

Idag är planen att köra en sväng till tippen, tvätta, städa, fixa till jobbet och förhoppningsvis läsa.

Denna veckas smakbit kommer från Nattkorpen av Johan Rundberg, från sidan 5:

-Inte mer!
Rösten kommer från någon av de bakre sängraderna. De sömnsluddriga orden följs av ett  utdraget jämmer. Mika slår upp ögonen. En kort stund ligger hon stilla och ser röken från sin andedräkt stiga mot taket. Kvar i tankarna finns resterna av en underbar dröm, skärvor av blå sommarhimmel. Hon försöker samla minnesbilderna men de rinner ur hennes huvud som vatten ur en trasig hink. Från andra änden av sovsalen hörs knäppandet från den svalnande kakelugnen. Sängen är varm och Mika hoppas slippa att kliva upp. Kanske till och med få återvända till drömmen. Men när jämrandet hörs igen drar hon motvilligt av sig filten och svingar benen över sängkanten.
Det är Edvin, förstås. Han ligger med knäna uppdragna  mot bröstet och gnyr i sömnen. Innan vintern flyttade han till ett fosterhem i Marieberg. I slutet av januari hittades han på barnhusets trappa, blåslagen och mager som en strykarkatt. Sedan dess har han sovit oroligt varje natt.

 

12 thoughts on “En smakebit på søndag: Nattkorpen

 1. Monika skriver:

  Tack för smakbiten!

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst något av Connelly, men däremot börjat bingese alla sju säsongerna av Bosch. det går alldeles för bra. tänker testläsa också. tack för smakebiten!

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten – en okänd bok för mig!
  Jag hade inga problem i En familjetragedi, som jag tyckte mycket om, men kan gissa vilka karaktärer det var.

  • Cinnamon skriver:

   Det berodde säkert på att jag lade ifrån mig boken så länge och nästan var i en lässvacka när jag började läsa den igen.

 4. astridterese skriver:

  Jeg har lest noen bøker av Michael Connelly. Jeg prøvde å se Bosch på Netflix (Eller HBO?) Men falt ikke helt for den serien. Kanskje den er best i bøkene 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 5. Marie skriver:

  Tack för smakebiten, den boken vill jag läsa.

 6. Paula skriver:

  Denna lät som en välskriven berättelse och spännande både för yngre och äldre. Tack för intressant smakbit

 7. Robert W skriver:

  Jag tyckte Nattavaara var okej eftersom den var välskriven, men det fanns även svagheter i boken.

  Den här boken verkar intressant tycker jag. Tack för smakbiten!

 8. spännande omslag, tack för smakbiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *