Tisdagstrion: Fyrfota djur

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Fyrfota djur ”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Vargbröder-serien – Michelle Paver. Om Torak , hans vargbroder Wolf och deras vän Renn. Utspelar sig på stenåldern. Så spännande och välskriven. Jag har läst de sex första delarna men har köpt hem de två senaste delarna.
 2. Vargarnas tid – Elisabet Nemert  Vargarnas tid utspelar sig i andra världskrigets skugga. Världen brinner och ondskan breder ut sig allt mer – även i Sverige. Här har världens första rasbiologiska institut bildats för att skydda den så kallade ”rena svenska rasen”. Och den svenska regeringen har stängt landets gränser för judar. I Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. Har den oläst i hyllan.
 3. The Loop – Nicholas Evans När den sömniga småstaden Hope i Klippiga Bergen plötsligt får besök av en varg som lämnar en död hund efter sig väcks gammal skräck och hat till liv. Familjeband och grannsämja slits sönder.
  I handlingens centrum finns Helen Ross, en ung zoolog utsänd för att skydda vargarna och rädda dem från att bli skjutna.
  I vargars närhet skildrar hennes farofyllda kärleksaffär med den unge Luke, sonen till traktens störste ranchägare som är hennes mäktigaste motståndare.

7 thoughts on “Tisdagstrion: Fyrfota djur

 1. inte läst dessa, men har vargböcker i bokhyllan

 2. Robert W skriver:

  Här var det varg för hela slanten! Jag har tyvärr inte läst någon av dem. Tack för tips!

 3. Monika skriver:

  Bara vargar 🙂 Jag har inte läst någon av dem.

 4. Ugglanoboken skriver:

  Det är nåt speciellt med vargar, eller hur? Men de här har jag inte läst om.

 5. Åh mitt favoritdjur!

 6. Sanna skriver:

  Älskar vargen! Och spännande boktips, tack för dem! Vargbröder är en ungdomsserie va? Klurar på om mina syskonbarn kanske börjar bli stora nog…

 7. Åsa skriver:

  Vargarnas tid skulle jag kunna tänka mig att läsa, länge sedan jag läste något av Nemert. Tack för övriga tips också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *