Darktown

Atlanta 1948. På ena sidan tågrälsen ligger det rika, vita grannskapet och på andra sidan ligger Darktown. Här bor nästan bara afroamerikaner och det är detta område som stadens första svarta polisstyrka får i uppdrag att bevaka.

När en fattig svart kvinna mördas i Darktown efter att ha setts tillsammans med en vit man är det ingen som bemödar sig om att hitta den skyldige. Förutom Boggs och Smith, två svarta poliser med skilda bakgrunder. De kommer att riskera både sina jobb och sina liv i jakten på mördaren.

En sådan obehaglig bok. Det är hemskt att läsa om den fruktansvärda rasismen som de svarta i Atlanta utsätts för. De svarta polismännen är väldigt utsatta från både kollegor och samhället runt om. De sitter i en källarlokal och hålls helt åtskilda från det ”riktiga”  polishuset som de inte ens får beträda. De ska endast hålla ordningen i sina egna kvarter och får inte ens gripa vita gärningsmän utan måste be vita kollegor om hjälp. En hjälp de oftast vägras.

Det var helt omöjligt att sluta läsa boken. Jag måste få veta vad som skulle hända. Blir så fruktansvärt arg när jag läser boken. Arg och ledsen över att vi fastän det är 2021 inte har kommit längre än vi gjort..

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Thomas Mullen och de två andra delarna heter Vit eld och Midnight Atlanta. Jag kommer att läsa dem.

2 thoughts on “Darktown

  1. […] Darktown (Darktown #1) – Thomas Mullen (2018) 15-18/8 432s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *