En smakebit på søndag: Lockelsen

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger håller i.  Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Igår åkte vi till Uppsala en sväng för att kolla på en bil. Detv belv inget bilköp men jag hann med ett besök till The English Bookshop och fem böcker fick följa med hem. Vi fikade också på Waynes och jag köpte en klänning och en tröja på Indiska. En mycket lyckad utflykt!
Det blev ingen middag utan vi nöjde oss med olika ostar, salami och parmaskinka till ett gott vin eftersom vi fikat så sent.

Idag blir det lite fix här hemma med tvätt, städning och kanske en sväng till återvinningen. Idag firar jag och sambon att det var 23 år sedan vi blev ett par och 13 år sedan vi förlovade oss.

Denna veckas smakbit kommer från Lockelsen av Moa Eriksson Sandberg. Från sidan 295 (läser på iPad så sidonumret är ungefärligt):

Vira Larsson bet ihop läpparna. ”Det är illa”, sa hon. ”Stina kommer från en fattig familj och utan pengarna från hennes inkomst kommer hennes familj säkerligen att få det svårt. Dessutom säger Stina till alla att hon är fjorton år, men hon är i själva verket bara elva.”
Alva blev alldeles kall inombords. Ett barn på elva år borde gå i skolan och leka med kamrater, inte arbeta tio timmar om dagen. Alva tänkte på det mörka, smutsiga håret och de stora bedjande ögonen – livet var så förfärligt orättvist och hon stod inte ut med att det var så.

10 thoughts on “En smakebit på søndag: Lockelsen

 1. Robert W skriver:

  Ja, livet är verkligen orättvist. Tack för smakbiten!

 2. Kul att fylla på i hyllan, jag köper sällan nya böcker, fast det gör jag, sällan romaner, jag fyndar på loppis för 10 kr per bok, rotationen snabb här, nästan nya böcker, och går ofta på biblioteket, har nog inte läst Moa Eriksson Sandberg, tack för smakbiten, ha en bra dag.

 3. Augusta skriver:

  Hurra for 23 år som par. Viktig å feire 🙂
  Har kun lest Piranesi av bøkene du kjøpte – men elsket den. Håper du også vil fryde deg over den boken.
  Nyt søndagen 🙂

 4. Lottens bokblogg skriver:

  English Bookshop är så bra!
  Jag har lyssnat på första delen i den här serien, och förr eller senare ska jag läsa vidare.

 5. Monika skriver:

  Jag har bara läst första delen i serien, men jag har tänkt läsa fler. När det blir är oklart…

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

 7. Paula skriver:

  Grattis till er!Och det firar ni med att åka till återvinningen?!? Okej då, det kanske är jätteromantiskt. Tack för smakbit

  • Cinnamon skriver:

   Haha! Vi firade genom att köpa en god mat kött och pommes för sambon och fisktacos för mig. Nu ska vi dricka ett glas vin och mysa i soffan med Lussekatten.

 8. Åsa skriver:

  Vilket tjusigt bokomslag. 🙂 Tack för smakbiten.

 9. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten och grattis till 23!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *