En smakebit på søndag: Att överleva en sommar

En smakebit på søndag

 

 

 

 

 

 

 

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger håller i.  Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I veckan fick vi hem Lussekattens urna så nu är han hemma igen. <3

Skönt med helg. I fredags firade vi idrottens dag med att eleverna fick prova på olika idrotter/aktiviteter. Så det var fotboll, boxning, scouting, freesbeegolf och olika lekar. Kul men lite intensivt.
Skönt med en lugn kväll hemma sedan. Vi provar på Hello Fresh och gjorde Caesarsallad med kikärtor.
Vi har också börjat se om Brooklyn Nine-Nine. Så bra!

Igår var jag med brorsan, Mya, Theo och Thor till Leos Lekland i några timmar. Sedan blev det middag för killarna på McDonalds. Jag och sambon gjorde panerad kyckling från Hello Fresh. Resten av kvällen kollade jag på Bokmässan Play och läste.

Idag ska jag fixa lite här hemma. Sedan ska vi till svärföräldrarna för att fira svärmor som fyller år.

Dagens smakbit kommer från Att överleva en sommar av Camilla Prell-Weichl. Från sidan 7:

Det började med lukten av blodpudding; det var det vi åt till middag när jag fick reda på att jag måste åka bort över sommaren, bo hos några andra. Jag var nio år då. Det var i slutet av maj, några dagar efter att socialtanterna hade varit hemma hos oss, gått runt i radhuset, inspekterat varje vrå, försökt att prata med pappa, som inte ville prata. Det var så grönt ute, det var mer grönt än någon annan färg: gräset, björkarna, ljuset. Bakom radhuslängorna blommade liljekonvaljerna. Jag kunde stå där i timmar, dra djupa andetag, in, in, in. Jag förstod inte hur blomman kunde vara giftig när den luktade så gott.

9 thoughts on “En smakebit på søndag: Att överleva en sommar

 1. Kul när barnen får pröva på, när barnen inte längre bor hemma, kan maken och jag äta god blodkorv med rårörda lingon ibland.

 2. Marie skriver:

  Blodpudding är gott ibland. Fint omslag.

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig.

 4. Paula skriver:

  Den verkar vara fint skriven, jag kan tro att man blir fast i berättelsen. Tack för smakbit

 5. Monika skriver:

  Liljekonvaljer är så fina, men jag klarar bara inte lukten. Okänd bok för mig.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner igen författarnamnet men inte titeln. tack för smakebiten!

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Den här har jag kikat på och funderat på att läsa. Få se hur det blir, jag har egentligen hur mycket som helst som jag vill läsa nu. Eller det har jag väl alltid, men det känns som om jag har extra mycket bra just nu.

 8. Lena skriver:

  Tack för en intressant smakbit.

 9. Robert W skriver:

  Det låter som att hemmiljön inte är den bästa. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *