Aya: Livet i Yop City 1-3

Aya – Livet i Yop City

Ayas pappa vill att hans dotter snart ska gifta sig med en välbärgad karl. Men nittonåriga Aya drömmer om att bli läkare. Hennes två bästa väninnor Adjoua och Bintou däremot gillar att leva glatt tonårsliv i Elfenbenskustens största stad Abidjan. Deras liv kretsar kring mode och coola killar. De vill hänga, gå ut på kvällarna, dricka och dansa, och inte minst flörta med killar.

Men vad ska de ta sig till när Adjoua rätt som det är blir på smällen? Och hur ska Moussa, den bortskämda odågan, berätta om ”olyckan” för sin far, som är en av landets rikaste män?

Det är en historia med flera ”twists”. Som läsare förstår vi ganska fort att Moussa inte är far till Adjouas barn. Det går inte så bra för Bintou heller med hennes kärleksliv. Adjouas bror har det inte lätt heller. Han kan ju inte ens visa vem han är kär i.

Jag gillade tecknarstilen och historien, men den är inte klar än. Det måste ju komma en fortsättning? Tydligen heter de 3 avslutande delarna 4-6 Love in Yop City. Hoppas de också översätts.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Marguerite Abouet och Clément Oubrerie. Författaren har också gjort flera graphic novels om Akissi som är lillasyster till en av huvudkaraktärerna i Yop City.

2 thoughts on “Aya: Livet i Yop City 1-3

  1. […] Aya: Livet i Yop City 1-3 – Marguerite Abouet & Clément Oubrerie (2020) 20-23/9 369s (Storytel) […]

  2. […] Aya: Livet i Yop City 1-3 – Marguerite Abouet & Clément Oubrerie […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.