Hemma i mitt hus

 

I denna kapitelbilderboken möter vi Lou som bor tillsammans med sin pappa i ett stort hyreshus. Huset är som ett gigantiskt träd. Alla grannar bor på olika grenar och mitt i allt lever Lou som leker att hon är en fågel tillsammans med sin bästa vän Jemima. Men en dag blir Jemima en flyttfågel som måste lämna deras gemensamma träd.

Om livet i ett hyreshus tillsammans med grannar i olika åldrar och med olika förutsättningar, om känslor smått och stort i det vardagliga livet. Om överraskningskalas, döden, ensamma sommarlov, små nyfödda bebisar och om att upptäcka att man hör ihop med allt som var förr och allt som kommer sedan…

Mysig och fin bilderbok som har målgruppen 3-6 år men den fungerar även för den yngre skolåldern. Kan användas till för att prata om livet, döden, nya kompisar, att flytta, att få småsyskon m.m.

Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads. Gabi Frödén är både författare och illustratör till boken.

2 thoughts on “Hemma i mitt hus

  1. […] Hemma i mitt hus – Gabi Frödén (2021) 25/9  152s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *