Tisdagstrion: Dag eller natt i titeln

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Dag eller natt i titeln”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag väljer tre böcker som jag läst eller vill läsa:

 1. Nattens drottning – Simona Ahrnstedt  Kate Ekberg är en stjärna. På egen hand har hon skapat den populära nattklubben Kate’s dit alla vill komma. Hon är en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Men det ingen vet är att hon är utsatt för utpressning.
  Utåt sett är Jacob Grim en stel bankchef med bister blick, dubbelknäppt kostym och strama slipsar. Efter en tragedi har han i tio års tid tvingat sig att inte känna någonting. Det fungerar, tills han träffar en desperat Kate.
 2. Nattkorpen – Johan Rundberg Första delen i Måvind & Hoff-serien om barnhemsflickan Mika och andra barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm. Nominerad till Augustpriset i Barn- och ungdomsklassen.
 3. Days of Blood and Starlight – Laini Taylor Är den andra delen i Daughter of Smoke and Bone-trilogin.  Karou fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen?

8 thoughts on “Tisdagstrion: Dag eller natt i titeln

 1. Monika skriver:

  Har inte läst någon av dem, men Simona Ahrnstedt har jag läst annat av.

 2. Sanna skriver:

  Aha, bara okända titlar för mig. Tackar!

 3. nya titlar, tack för tips.

 4. Mösstanten skriver:

  Det här är nya titlar för mig. Tack för tipsen!

 5. Nattkorpen tyckte jag om!

 6. Robert W skriver:

  Jag borde prova att läsa något av Simona Arnstedt.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Ahrnstedt känner jag igen och Laini Taylor också, men jag har inte läst något av dem. Nattkorpen kände jag inte alls till

 8. Ugglanoboken skriver:

  Nattkorpen fullkomligt slukade jag, och passade på att läsa de andra böckerna i trilogin direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *