Tjuvar! sa katten

Kiki har fått i uppdrag att sitta barnvakt hos en nyinflyttad grannfamilj. Och det låter ju fridfullt! Men pappan i huset är åklagare och drabbar ofta samma med bovar och banditer, så det hela blir mer händelserikt och skrämmande än Kiki kunnat förställa sig.
När hon blir ensam i villan springer hon ner i källaren för att vika tvätten, men då går dörren plötsligt i baklås! Det lilla barnet är ensamt däruppe med Kikis katt Pumpan. Kiki försöker att ta sig ut och ser någon med stora fötter som smyger runt huset.

Kiki tar sig ut och tillsammans med superkatten Pumpan lyckas hon lura inbrottsjuvarna och låser in sig, katten och barnet i barnkammaren till föräldrarna  kommer hem.

Men det är inte över än. Tjuvarna hittade inte vad de letade efter. Kiki tar sin vän Andrew till hjälp och tillsammans börjar de en egen utredning. Pumpan är med hela tiden och pekar ut var de ska leta. Pumpan är helt enkelt en superhjältekatt som klara av att

Den här serien läste jag när jag var yngre. Jag tycket verkligen om den men den håller inte att läsa som vuxen. Kanske är den bättre på engelska. Det är inte en bra översättning.
Boken är underhållande men helt otrolig. Den fick två stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Louise Munro Foley och de andra delarna i serien heter:

  1. ”Tjuvar!” sa katten (
  2. ”Blod” sa katten
  3. ”Gift!” sa katten

Jag läste boken under Belivathon som How to Train Your Gavin håller i.

One thought on “Tjuvar! sa katten

  1. […] Tjuvar! sa katten – Louise Munroe Foley (1992) 4/11 152s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *