Tisdagstrion: Vägar, broar och tunnlar

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Vägar, broar och tunnlar”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt tre böcker som jag vill läsa. De två första äger jag redan men den sista får jag nog låna.

 1. Metro 2033 – Dimitry Gluhovsky Moskva 2033. Civilisationens nordligaste utpost, en ensam metrostation, attackeras av gåtfulla varelser som uppstått i det sista kriget. Världen ligger i ruiner, jordytan är kontaminerad och ett rov för solens dödliga strålar. En sista människospillra har sökt skydd i Moskva-metron, världens största atombombssäkra bunker, där stationerna har omvandlats till små statsstater med egna ideologier och styrelseskick. Överallt pågår en ständig kamp om livsutrymmet, vattenfiltren, elaggregaten och svampodlingarna, alltmedan mörkret och fasan härskar i tunnlarna. En ung man tvingas ut på en farlig vandring genom den underjordiska labyrinten av tunnlar, schakt och sidospår, där ingen vet vad som väntar bakom nästa kurva.
 2. Coffin Road – Peter May En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.
 3. Barnen på Hidden Valley Road – Robert Kolker  Familjen Galvin tycktes vara en mönsterfamilj på alla sätt. Pappa Don gjorde karriär inom militären, hemma var mamma Mimi en strävsam matriark som uppfostrade de tolv barnen, varav tio pojkar, alla födda under babyboom-åren mellan 1945 och 1965. De bodde på Hidden Valley Road, i Colorado Springs, som en inkarnation av den amerikanska drömmen under rekordåren. Men under det turbulenta 60-talet rämnade den lyckliga fasaden och tragedierna kom slag i slag. Sex av familjens söner skulle komma att diagnosticeras med schizofreni, och sjukdomen förde familjen till ruinens brant.

16 thoughts on “Tisdagstrion: Vägar, broar och tunnlar

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  De två första kan jag rekommendera, och Coffin Road rymdes med i min trio idag.

 2. Monika skriver:

  De två första har jag läst och jag håller med Sara!

 3. tre nya titlar, tack för tips.

 4. Mösstanten skriver:

  Coffin Road blir jag nyfiken på. Jag har läst Lewistrilogin och tyckte att den var bra.

 5. Maria skriver:

  Spännande med en dystopi förlagd i Moskva! Vill även läsa om mönsterfamiljen

 6. Ugglanoboken skriver:

  Metro 2033 har jag hört mycket gott om – kanske borde läsa!

 7. Barnen på Hidden Valley Road var riktigt intressant!

 8. Inte en susning om dessa!

 9. Robert W skriver:

  Metro 2033 har jag hört talas om och är nyfiken på.

 10. Fialia skriver:

  Metro 2033 låter intressant. Lite som Enklav som jag har med fast i Ryssland och lite mörkare. Kul. Den åker rätt in i högen med böcker att läsa.

 11. A ROOM OF MY OWN skriver:

  de två första författarna känner jag till. Metro 2033 har jag funderat på att läsa även om det inte är min favoritgenre.

 12. Marie skriver:

  Boken i mitten har jag oläst i min hylla, men någon gång ska jag väl läsa den.

 13. Sanna skriver:

  Jag gillade Metro 2033! Lite ”grundkurs i samhällskunskap” möter spännande zombieapokalypsäventyr.

 14. Lottens bokblogg skriver:

  Coffin Road står oläst i hyllan. Metro 2033, men jag avviker och erkänner att jag inte alls gillade den.

 15. C.R.M. Nilsson skriver:

  Inga böcker jag har läst, men blir lite nyfiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *