Mysteriet i Frostköping

Äntligen är det jullov! Rut har räknat ner dagarna. Hon ska åka i förväg till sin morfar i Frostköping för att verkligen hinna med allt julmys. Men när hon kommer fram är perrongen tom. Varför kommer inte morfar och möter henne? Rut börjar gå genom den lilla staden. Snön ligger tung på taken, julstjärnorna lyser och genom fönstren ser hon hur familjer samlas för att baka pepparkakor.

När hon kommer fram till morfars hus öppnas dörren av en främmande kvinna, som säger att morfar är bortrest men att han ska komma tillbaka snart. Dagarna går, men morfar kommer inte och Rut börjar ana att det är något som inte stämmer. När hennes tvillingsyster kommer dit har Rut en plan och tillsammans börjar de nysta i mysteriet. Vem är kvinnan som bor i morfars hus? Och – var är morfar? Kommer det ens bli någon jul i år?

Boken är riktigt spännande! Den är uppdelad i 24 kapitel så det går bra att läsa den som en slags adventskalanderläsning. Visst är den lite osannolik men vad gör det.
Den blir riktigt mysig till slut också.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Eva Hildén.

Jag läste boken under Belivathon som How to Train Your Gavin håller i.

One thought on “Mysteriet i Frostköping

  1. […] Mysteriet i Frostköping – Eva Hildén (2021) 19-20/11 185s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *