The Hidden Staircase

Nancy Drew blir orolig när Nathan Gombet hotar hennes far. Gombet sålde den del av sin mark med hjälp av Carson Drew för att en järnvägsbro skulle kunna byggas. Men nu är han övertygad om att han har blivit lurad och kräver mer pengar,

Samtidigt försvinner värdefulla föremål från olika rum på systrarna Turnbulls herrgård. Detta trots att alla dörrar och fönster är låsta och bådda systrarna Rosemary och Florette är hemma. När de får höra att nancy har näsa för att lösa mysterier vill de ha hennes hjälp.

Nancy har sin misstankar om vem den skyldige är när hon hör att Nathan Gombert givit systrarna ett skambud för herrgården.  Men hur ska hon kunna bevisa det?

Med hjälp av sitt mod och sin slutledningsförmåga  tar hon sig an fallet som skulle skrämma nästan alla andra.

Detta är den andra Nancy Drew-boken eller Kitty-boken som de heter på svenska. Jag blev riktigt imponerad av hur välskriven och skrämmande den var. Den utgavs för första gången 1930 och det märks på språkbruket och att n-ordet används.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads och jag är faktiskt sugen på att läsa fler böcker i serien. I alla fall den första boken.

Jag läste boken under Belivathon som How to Train Your Gavin håller i.

One thought on “The Hidden Staircase

  1. […] The Hidden Staircase (Nancy Drew #2) – Carolyn Keene (1930) 25-27/11 192s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.