Tisdagstrion: Bröllop och begravning

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Bröllop och begravning”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt en bok med begravning och två böcker om bröllop.

En gång är ingen gång

 1. Sju jävligt långa dagar – Jonathan Tropper  Judd tänker överraska sin fru på hennes 34:e födelsedag med tårta men hittar henne i säng med hans chef. Två månader senare nr han är på väg hem till sin fars begravning får han veta att frun är gravid. Nu förväntas han också sitta shiva tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Jag gillade den!
 2. Blybröllop – Sara Paborn Irene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.
  Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödliga kunskaper om gifter.
 3. En gång är ingen gång – Sara Dalengren Är andra delen i Andra chanser-serien. Nu är det den nyskilda Miranda (lillasyster till Alice från förra boken) och Vilhelm (lillebror till Noa från förra boken) som har ett one-night-stand som visar sig bli komplicerat när de ska vara tärna och bestman på syskonens bröllop. Kan det bli något mer mellan dem tro?

6 thoughts on “Tisdagstrion: Bröllop och begravning

 1. intressant trio, läst en, nyfiken på de andra.

 2. Maria skriver:

  Sju jävligt långa dagar verkar vara något för mig

 3. Paborn har jag tänkt läsa, men det har inte blivit av. Nu kanske?

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag trodde att jag skulle läsa Blybröllop på var och varannan blogg. den var den första jag tänkte på. har läst den. men de båda andra kände jag inte till

 5. Monika skriver:

  Troppers bok har jag läst. Man kan ju undra varför jag inte tänkte på den. Den är ju klockren.

 6. Mösstanten skriver:

  Inte läst någon, men Blybröllop har jag i läslistan. Och så lärde jag mig något nytt. Fick googla på shiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *