Amina’s Song

Det är de sista dagarna av Amina’s semester i Pakistan, och hon har älskat varje sekund av den. Maten, affärerna och all tid hon fått tillbringa med sin familj – allt kommer hon bevara på en särskild plats i sitt hjärta.
Hon har blandade känslor inför att åka hem. Det nya skolåret ska starta och hon har lovat sin farbror att berätta sprida hur underbart Pakistan kan vara, allt är inte misär och krig.

När hon kommer hem verkar inte hennes vänner vara så intresserade av hennes resa. Och när de får i uppgift att göra en redovisning om en hjälte så väljer hon Malala Yousafzai, men hennes klasskompisar väljer att bara se de värsta delarna av historien. Hur ska hon få sina klasskompisar att se det vackra med Pakistan?

Dessutom börjar en ny kille, Nico,  i hennes årskurs. Nico som är lika intresserad av musik som Amina. Varför ska det vara så svårt för hennes vänner att förstå att hon bara vill vara kompis med honom? Tillsammans med Nico börjar hon försöka få till sina egna låtar baserade på dikterna/texterna hon skrev medan hon var i Pakistan.

Jag tyckte verkligen om den här boken. Författaren heter Hena Khans och hon bor i USA men har föräldrar som kommer från Pakistan precis som Aminas föräldrar. Jag lyssnade på boken genom Storytel med  Soneela Nankani som uppläsare. Hon gjorde ett jättebra jobb. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Boken är den andra delen i serien om Amina. Den första heter Amina’s Voice. Jag läste Amina’s Song innan jag läste den första och det gick bra.

Jag läste boken under Belivathon som How to Train Your Gavin håller i.

2 thoughts on “Amina’s Song

  1. […] Amina’s Song (Amina’s Voice #2) – Hena Khan (2021) 30/11 288s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.