Amina’s Voice

Amina har aldrig känt sig bekväm med att stå i centrum för allas uppmräksamhet. Hon känner sig mest bekväm med att hänga med sin bästa kompis Soojin. Men nu när de börjat på mellanstadiet (middle  school) känns allt annorlunda.
Soojin börjar umgås med en av de ”coola” tjejerna i klassen och pratar om att byta sitt namn till något mer amerikanskt när hennes familj blir amerikanska medborgare. Måste Amina förändras också för att passa in? Eller måste hon gömma vem hon är?

Hennes farbror kommer också på besök från Pakistan. Han har en massa uppfattningar om hur hennes föräldrar har uppfostrat Amina och hennes bror. Kan det vara så att musik är förbjudet enligt islam? Amina som älskar att sjunga och spela piano känner sig så förvirrad.

Så vandaliseras moskéen som familjen är den dela av. Hur ska det bli nu?

Boken är den första i serien om Amina. Författaren heter Hena Khan och jag lyssnade på boken genom Storytel. Soneela Nankani var uppläsare.
Jag tycker om den här också. Det är tur att farbrodern ändrar sitt sätt annars hade jag blivit riktigt irriterad på honom. Jag tycker om hur Aminas pappa och mamma beter sig.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag läste boken under Belivathon som How to Train Your Gavin håller i.

 

One thought on “Amina’s Voice

  1. […] Amina’s Voice (Amina’s Voice #1) – Hena Khan (2020) 30/11 208s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.