Tisdagstrion: Julböcker

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Julböcker”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. One More For Christmas – Sarah Morgan För systrarna Samantha och Ella Mitchell är julen något alldeles speciellt. De älskar att rå om varandra och framförallt: skapa varmare och mer minnesvärda jular än de hade som barn. Men i år kommer firandet att se annorlunda ut. Deras mamma, som de inte hört från på fem år, ringer plötsligt och meddelar att hon vill fira jul med sina döttrar. Samantha och Ella ser ingen annan utväg än att bjuda in henne.
  Den finns översatt till svenska som Stjärnor, systerskap och julens mirakel.
 2. Tre systrar och en jul att minnas – Sarah Morgan Det enda Suzanne McBride önskar sig till jul är att hennes tre döttrar ska komma hem och att de ska vara lyckliga. Men när Posy, Hannah och Beth återvänder till sitt barndomshem i skotska högländerna börjar gamla spänningar och begravda hemligheter genast bubbla upp till ytan. Suzanne är fast besluten om att de ska fira en perfekt jul tillsammans, men innan det kan bli verklighet finns det saker från det förflutna som måste upp på bordet.
 3. Tolv hundar i juletid – Lizzie Shane  Ben West har fullt upp med att ta hand om sin systerdotter och har inte tid att bry sig om vad andra tycker om honom. Till på köpet sitter han i stadsfullmäktige och tvingas ta en mängd tråkiga, men nödvändiga, beslut. Som till exempel att sluta finansiera Pine Hollows hundhem.
  Ally Gilmore har flytt storstaden för att tillbringa julen i Pine Hollow, den lilla charmiga snötäckta staden där hennes farföräldrar bor. Farföräldrarna börjar bli gamla och hundhemmet de driver är överfullt. Men när det går upp för Ally att någon högt uppsatt människa i stan har sett till att hundhemmet måste stänga, är det plötsligt upp till henne att hitta nya kärleksfulla hem åt tolv hundar! Det ser mörkt ut, men så får hon plötsligt hjälp från oväntat håll.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Julböcker

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för tips! Det låter som tre mysiga böcker

 2. Maria skriver:

  One More For Christmas verkar lovande!

 3. Tack för fina juliga tips.

 4. Monika skriver:

  Jag skulle kunna tänka mig att läsa alla tre. Det där året som jag lyckas med att få till julböcker i december.

 5. Åsa skriver:

  Mycket julstämning på bokomslagen där. 🙂

 6. Mösstanten skriver:

  En riktigt julig trio. Tack för tipsen!

 7. Ugglanoboken skriver:

  Tack för jultipsen och en riktigt god jul till dig!

 8. C.R.M. Nilsson skriver:

  Tolv hundar i juletid har jag läst och älskat. Den var perfekt för mig i juletider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *