Isbrytare

Nu ligger vintern vit på Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad.

Men en iskall januarinatt skakas den paradisiska tillvaron av en brand som ödelägger två sjöbodar. Den ena är Augusts och den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset i hela sitt liv. Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker…

Jag tycker verkligen om den här serien, men den här var lite för lång. Jag tycker om August och Maria och hur deras förhållande utvecklar sig. Men August är lite väl godtrogen som dras med när en granne, Gunnar, vill utreda branden och vad som sedan visar sig vara mord.

Det är en bok med en flera familjehemligheter. Förutom August och Maria får vi också följa Ola som tar hand om sin sjuka mamma och vars struliga lillasyster flyttat hem med sina två barn hemstaden. Ola ser att hon inte klarar av sitt ansvar som förälder men det är inte förrän systerdottern Hillevi ber om hjälp är hennes bror Sam plötsligt slutar prata och han luktar brandrök.

Boken känns mycket mörkare än föregångaren Stormvakt. Eller så är det jag som tycker det är hemskt att läsa om barn som far illa på grund av bristande föräldraskap och missbruk.

Den fick fyra stjärnor på Goodreads.  Kristina Ohlsson är författare. Hon har tidigare skrivit:

 • Askungar
 • Tusenskönor
 • Änglavakter
 • Paradisoffer
 • Davidsstjärnor
 • Den bekymrade byråkraten
 • Lotus blues
 • Mios blues
 • Sjuka själar
 • Syndafloder
 • Henrys hemlighet
 • Skrivboken
 • Stormvakt

Jag har läst alla utom Den bekymrade byråkraten och Skrivboken.

One thought on “Isbrytare

 1. […] Isbrytare (Strindbergserien) – Kristina Ohlsson (2021) 28/11-19/12 500s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *