En smakebit på søndag: Frågar åt en vän

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag har hunnit med en hel del den här veckan. Fram till och med onsdag var jag på jobbet innan det blev jullov. Vi fick ju till och med en vit jul i år.

Julaftonen firades med sambon hos mamma och pappa med brorsan, Mya, Theo och Thor. Vi åt gott, fick besök av tomten och spelade spel.


På juldagen var vi till sambons föräldrar och åt julmat igen.
Men jag har hunnit med att läsa en hel del också som En sagolik jul av Sofia Ymén, En jul av minnen av Gabriella P Kjeilen och The 12 Days of Christmas av Poppy Alexander.
Jag har också börjat titta på And Just Like That (fortsättningen på Sex and the City).

Denna veckas smakbit kommer från Frågar åt en vän av Sara Molin, från s 57:

I omklädningsrummet på måndag morgon berättar jag för Harmony om mitt klavertramp under bröllopsplaneringen.
”Okej”, säger Harmony, ”så ditt grova brott är att du råkade förslå en psalm  som inte är en typisk bröllopspsalm?”
” Som är en begravningspsalm”, förtydligar jag. ”Du skulle ha sett hans min när han frågade om jag ser på vårt bröllop som döden.”
”Förlåt, men du får komma med något mer brutalt och sensationellt om du vill ha någon medkänsla från mig. Menar du på allvar att han går runt och surar för att du var lite disträ och sade fel sång? Jag håller fast vid att ni skulle må bra av en mer avslappnad inställning till alltihop. Dra till Vegas med er. Gift er till en Elvis-låt, bli berusad och skit i att styra upp allt in i minsta tråkiga detalj.”
Vad Harmony inte förstår är att ett sådant förslag från mig sannolikt skulle bli spiken i kistan för hela bröllopsplaneringen.

2 thoughts on “En smakebit på søndag: Frågar åt en vän

  1. En oönskad julklapp av Sara Molin fanns som följetong i Göteborgs-Posten förra julen, kul titel, mycket du hinnit läsa.

  2. Bokdamen skriver:

    Känner igen författarnamnet men har inte läst något. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *