Vem har sagt något om kärlek?

Det är en vanlig onsdagskväll när det som inte får hända händer. Hemtelefonen ringer och Elafs pappa svarar. Hon hör att han är upprörd och sekunden efter stormar han in i hennes rum. Det är en kille som frågat efter henne i luren och hon förstår att det är David, chattkompisen från Lunarstorm som tjatat till sig hennes nummer. Det är en oskyldig flirt och de har inte ens träffats i verkligheten, men pappan ser sin värsta mardröm framför sig: att Elaf skaffat pojkvän.

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.

En välskriven, engagerande och intressant bok. Jag tyckte om att det var kapitel med fakta om just hedersnormer och hedersförtryck. Det är bra med förklaringar och vilka tecken som kan tyda på hedersförtryck.
Jag lyssnade på boken och det vara författaren Elaf Ali själv som var uppläsare. Jag tyckte också om att hon intervjuat sina föräldrar om vissa händelser i boken. Hur deras syn på på händelserna och deras eget handlande ändrats.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads. Läs eller lyssna på den!
Jag lyssnade på den under Nyårssprinten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *