En smakebit på søndag: Red at the Bone

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags hade vi AW på O’Learys med jobbet. Jag åt en väldigt god Caesarsallad. Vi hade det väldigt trevligt där. Men jag åkte hem när några av de andra ville gå vidare och dansa.

Igår var jag bara hemma och degade i soffan hela dagen. Jag läste ut The Mammoth Hunters och sedan vaer det dags att åka in till stan för att äta middag på Maria Bonita Tortilleria med E & M. Jättegod mat på en speciell restaurang. Det var bara kocken och en servitör där så det blev lite stressig för dem.

Idag har vi inga planer förutom att köra lite tvätt och städa. Jag behöver inte förbereda mig inför jobbveckan eftersom det är sportlov och jag är ledig.

Denna veckas smakbit kommer från Red at the Bone av Jacqueline Woodson. Från sidan 22:

Aubrey leaned back against the wall, his hands felt unsure suddenly. Iris had her pressed to her mouth. But what was the father of the child supposed to do with his hands? His big open hands. Where were they supposed to go when all they wanted was to reach out for this child, hug her, hid her from the world? Thaway from her tiny body, These hands that had learned at seventeen how to snatch smelly diapers away from her tiny body, rub A&D ointment over her rashed behind, hold her until the stinging stopped. Until the crying stopped. Hold her – over his shoulder with his massive hand behind her fragile head, thenon his chest, in his lap, in his arms, on his back, both shoulders, his hand on her shoulder as she scooted too fast away from him…

10 thoughts on “En smakebit på søndag: Red at the Bone

 1. Nina skriver:

  Jag har inte läst din bok så tack för din smakbit

 2. Monika skriver:

  Okänd bok för mig, även om jag eventuellt känner igen författaren.

 3. Lena skriver:

  Den där boken har jag varit sugen på ett tag nu. Tack för tipset.

 4. Brun flicka drömmer gav jag till äldsta barnbarnet, och har läst Fjäfrar, tack för smakbiten.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst både Genom märg och ben och Brun flicka drömmer. tack för smakebit och påminnelse

 6. Paula skriver:

  Jag har kikat på den här på svenska men inte läst den. Verkar vara en varm och känslosam roman. Tack för smakbit

 7. Åsa skriver:

  Ännu en okänd bok för mig. Tack för smakbiten.
  ”Tortilleria” var något nytt. Kul. 🙂

 8. Bokdamen skriver:

  Lite nyfiken på den här författaren. Tack för smakbiten!

 9. Lottens bokblogg skriver:

  Känner igen författaren, men inte boken. Intressant smakbit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.