Slukhål

I ett ödehus vid Offersjön, djupt inne i de ångermanländska skogarna, hittas en ihjälsvulten man. Två fingrar är avhuggna på hans vänstra hand.
Sjuttio mil längre norrut, i det nästan övergivna gruvsamhället Malmberget har en annan man spärrats in i en källare och lämnats att dö
.
Eira Sjödin, polisassistent i Kramfors, blir engagerad i utredningen, samtidigt som hennes mamma måste in på vårdboende. Hennes bror sitter fängslad, dömd för ett brott han har erkänt, men inte begått.
När ännu en man försvinner berör det Eira personligen.
För att finna honom är hon beredd att riskera allt.

Jag läste nyss ut Rotvälta av samma författare och detta är uppföljaren. Jag älskar karaktärerna och miljöbeskrivningarna. Hela boken känns väldigt olycksbådande. Den känns klaustrofobisk på sina ställen när de inspärrade männen beskriver var de befinner sig. Instängda i ett kolmörkt och kallt utrymme utan mat eller dryck.

Jag tycker om Eira Sjödin och hur mänsklig, envis och driven hon är.  Boken var så spännande! Jag gick på en kort promenad medan jag lyssnade på boken och fortsatte att lyssna medan jag lagade mat för jag kunde inte sluta lyssna. Måste ju veta hur det slutade. Tur att maten var klar samtidigt som boken annars hade den serverats kall!

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Tove Alsterdal är författare och detta är den andra boken jag läser av henne men inte den sista. Nu måste jag kolla upp hennes tidigare böcker.

 

2 thoughts on “Slukhål

  1. […] Slukhål (Ådalen #2) – Tove Alsterdal (2021) 350s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *