Tisdagstrion: Djur på omslaget

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Djur på omslaget”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt tre böcker som jag planerar att läsa innan sommaren.

 1. Kafka på stranden – Haruki Murakami En katt på omslaget. Haruki Murakami tar avstamp i myten om Oidipus när han skickar ut sin unga huvudperson Kafka Tamura på en resa, på flykt undan sin far och på jakt efter sin mor och syster. Vi får lära känna den åldrade Nakata, som kan tala med katter. Det regnar makrill och iglar från himlen. Ur dolda hörn i berättelsen dyker de mest oväntade personerna upp. Romanens onda genius, en sadistisk kattfångare, är kusligt bekant från en helt annan tillvaro. Han är klädd i rött och har hög hatt och svarta stövlar. Hans namn är Johnnie Walker.
 2. Sonen – Philipp Meyer Bufflar på omslaget. Eli McCullough föds 1836, samma år som Texas deklarerar sig som självständig stat efter slagen om San Jacinto och Alamo. På ett sätt kan Eli sägas symbolisera denna nya republik, som också står som sinnebild för uttrycket Vilda västern. Men en dag förändras allt. När Eli är åtta år mördas hans mor och syster av comancher, själv blir han bortförd tillsammans med sin bror.
 3. Call Down the Hawk – Maggie Stiefvater En hök på omslaget. Ronan Lynch is a dreamer. He can pull both curiosities and catastrophes out of his dreams. Jordan Hennessy is a thief. The closer she comes to the dream object she is after, the more inextricably she becomes tied to it. Carmen Farooq-Lane is a hunter. Her brother was a dreamer … and a killer. She has seen what dreaming can do to a person, and the damage that their dreams can do. But those are nothing compared to the destruction that is about to be unleashed…

12 thoughts on “Tisdagstrion: Djur på omslaget

 1. Fina omslag, Kafka väntar, kanske strandläsning i sommar.

 2. Monika skriver:

  Rejäla djurbilder på de omslagen 🙂

 3. Kafka på stranden har jag läst och gillat.

 4. Lena skriver:

  De två första har jag stående bland mina olästa.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Kafka på stranden är en favorit. Sonen känner jag igen. Stiefvaters namn känner jag igen men inte titeln

 6. Robert W skriver:

  Bufflarna blev nästan utrotade på 1800-talet. De dödades för att försvaga indianerna genom svält. Skamligt.

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Kände i alla fall igen författarna här!

 8. Mösstanten skriver:

  Kafka på stranden kanske borde in i min läslista.

 9. Maria skriver:

  Dags för mig att läsa Kafka på stranden

 10. Snowglitter skriver:

  Murakami vill jag läsa..snart..:)

 11. C.R.M. Nilsson skriver:

  Kafka på stranden och Call Down the Hawk har jag läst, och jag tyckte mycket om båda två.

 12. Ugglanoboken skriver:

  Kafka på stranden hade jag också i min trio – den gillar jag verkligen! Tack för tips om de andra två!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *