Mörkt motiv

Kommissarie Gamache och hans team vid Québec-polisen kallas till Three Pines, en ödsligt belägen by söder om Montréal, för att utreda ett dödsfall. Det är den vänliga gamla damen Jane Neal som verkar ha träffats av en pil på avvägar.
Lokalbefolkningen tror att det rör sig om en jaktolycka, eftersom jakt med pil och båge är vanligt i trakten. För vem skulle vilja döda rara Jane Neal även om hon hade sina egenheter? Det har ju alla i byn
Men ju mer Gamache nystar i mordet, desto fler hemligheter kommer i dagen, och snart står det klart för honom att det inte alls rör sig om en jaktolycka, utom om något betydligt otäckare.

Det här känns som Morden i Midsomer men på ett bra sätt. Jag tyckte om att läsa om alla karaktärer. Det bar inte självklart vem som var mördaren. Men jag hade lite problem med den unga kvinnliga polisen som verkar helt uppfylld av sin egen betydelse och tror att hon kan allt. Hon bor ju fortfarande kvar hemma hos sina föräldrar. Hur har hon klarat sig genom utbildningen med den attityden hon har?

Jag kommer att läsa vidare i serien. Mörkt motiv fick fyra stjärnor i betyg.
Författaren heter Louise Penny. Nästa bok i serien heter Nådastöt.

 

One thought on “Mörkt motiv

  1. […] Mörkt motiv (Armand Gamache #1) – Louise Penny (2012)  3/4 364s (Storytel) V […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *