Take Me Home Tonight

Två tjejer. En natt. Noll telefoner.
Kat och Stevie är bästa vänner, teaterelever och totala motsatser.
Allt börjar med att Stevies pappa ställer in hennes födelsedagsmiddag för han måste jobba. Då bestämmer Kat att hon och Stevie ska åka in till New York ändå och se deras dramalärares pjäs och äta födelsedagsmiddag på restaurangen som Stevies pappa har bokat. Men allt gå inte som planerat, minst sagt.

Kat lämnar sin telefon hemma hos deras gemensamma vän Teri för stt hennes föräldrar inte ska kunna spåra henne.T
Sedan lyckas de ha sönder Stevies telefon, springa på hennes styvsyster som ger dem i uppdrag att llämna hennes nycklar i lägenheten. Tyvärr lyckas de släppa ut styvsysterns hund och när de tar upp jakten på den stängs dörren bakom dem och blir låst. Vaktmästaren finns inte på plats men hans brorson som försöker hjälpa tjejerna.

Kat och Stevie kommer ifrån varandra och hinner dessutom bli osams. Båda får vara med om riktiga äventyr i New York men kommer de att hitta varandra igen?

Dessutom har vi sidospåret med Teri som tar över en av Stevies barnvaktsgig och lyckas bli tagna som gisslan och bortförd md barnen hon ska ta hand om.

En ganska underhållande men helt osannolik bok. Det är som om författaren haft två olika bokidéer men valt att slå ihop dem till en. Författaren heter Morgan Matson och jag var inte så förtjust i hennes senaste bok Save the Date men jag har gillat Last Chance Summer, Since You’ve Been Gone och Amy and Roger’s Epic Detour. The Unexpected Everything var okej.

Take Me Home Tonight fick tre stjärnor.

 

 

One thought on “Take Me Home Tonight

  1. […] Take Me Home Tonight – Morgan Matson (2021) 2-7/4 405s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *